O KoMA festivalu

KoMA (KOncerti Mladih Autora) je projekat koji su 2004. godine inicirali studenti kompozicije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i predstavlja pokušaj da se promoviše muzika najmlađe generacije kompozitora.

Estetsko određenje festivala – kombinacija nasleđenih tekovina klasične muzike, novih tehnologija i izvođačkih praksi, je odgovor na vodeće trendove evropske scene Nove Muzike, ali i način da se malđa publika privuče u koncertne dvorane.

Nakon svog početnog uspeha, KoMA je postala etablirani festival koji se održava svake godine u decembru, u Beogradu. Festival je podržan od strane Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Ministarstva kulture i informisanja RS, Sekretarijata za kulturu grada Beograda i SOKOJ-a.

Festival je nastao kao ideja Milice Đorđević i Ane Gnjatović, u to vreme studentkinje osnovnih studija kompozicije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koje su bile glavne organizatorke prvih njegovih održavanja. Godine 2007. Đorđević odlazi na postiplomske studije u Strazbur, a Gnjatović još pet godina nastavlja svoje aktivnosti u  organizacionom timu festivala KoMA.

Create a website or blog at WordPress.com